Hastanemizde poliklinik ve klinik hastalarına uygulanacak riskli girişimsel işlemlere yönelik aydınlatılmış onam formları düzenlenmiştir. Onam formlarında; işlemin kim tarafından yapılacağı, işlemden beklenen faydalar, işlemin uygulanamaması durumunda karşılaşılabilecek sonuçlar, varsa işlemin alternatifleri, işlemin riskleri- komplikasyonları yer alır. Ayrıca işlemi uygulayacak hekimin adı, unvanı ve imzası ile işleme ait bilgi verdiği tarih ve saat kayıt edilir.
Hastanın adı, soyadı ve imzası, rızanın alındığı tarih ve saat bulunmaktadır. Onamlarda hastaların / vasisinin / yasal temsilcisinin “ okudum anladım kabul ediyorum “ ifadesini kendi el yazısı ile yazması ve imzalanması istenir.
Hasta onam verdiği her uygulamayı işleme başlamadan önceki herhangi bir aşamada ret etme hakkına sahiptir. Bu gerekçe ile onamlarda hastanın rızası reddi için de bir alan ayrılmıştır. Yine hastaların işlemi ret etmeleri durumunda hastanın / vasisinin / yasal temsilcisinin “ okudum anladım kabul etmiyorum “ ifadesini kendi el yazısıyla yazması ve imzalanması istenir.
24 saat kesintisiz olarak çalışan +90 216 399 94 50 numaralı çağrı merkezimizi arayarak muayene veya kontrol randevusu alabilir ve hizmetlerimiz hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
www.verahastanesi.com internet adresimizden online randevu ve bolümler hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.
Vera Hastanesine ait Hemşire Eğitim ve Bilgilendirme Alanıdır.
El Yıkama ve Hijyen Eğitim Videosu
Hemşirelik hizmetlerimiz 7 /24 hizmet vermeye uygun olup, İhtiyacınız olduğunda hemşirelerimizin size ulaşması için çağrı sistemimizi kullanabilirsiniz. Bu çağrı sistemimiz;
Yatağınızın baş tarafındaki el kumandasında (hemşire işareti)
Tuvalet ve banyoda (kırmızı kordonu çektiğinizde)
Yatağınızda, kordonun ucundaki çağrı düğmesine basmanız hemşirelerimizin çağrınızı duyması için geçerlidir. Odanıza ve servise ilk kabulünüzde servis hemşiremiz ve kat sekreterimiz size detaylı bilgi verecektir.
Kapı girişindeki panelde çağrı cevaplama ve iptal butonu (yeşil renkli) mevcuttur. Sadece tıbbi personel içindir, lütfen kullanmayınız.
Hastanede bulunduğunuz süre için ya da taburcu olduktan sonra, hastanızın bakımının bir hemşire tarafından yapılmasını istediğiniz takdirde, özel hemşire hizmeti sağlanabilmektedir.
Vera Hastanesi, hafta içi her gün saat 09.00 – 18.00 arası, Cumartesi günleri 13.00 e kadar poliklinik hizmeti vermektedir.
Ayrıca; Kadın doğum, genel cerrahi, ortopedi, iç hastalıkları, çocuk sağlığı, anestezi ve diş polikliniklerinde uzman hekimlerimiz ve güler yüzlü, deneyimli hasta danışmanları hizmet vermekte, poliklinik hizmetinin yanında MR, BT ve tüm radyolojik tetkiklerle laboratuar tetkikleri yapılabilmektedir.
Acil servisimiz ise her türlü sağlık ihtiyacınıza zamanında cevap vermek amacıyla, acil tip uzmanları, aile hekimleri, diğer nöbetçi ve icapçı doktor kadrosu ile 7 gün 24 saat hizmet vermektedir.
Kullandığınız ve yatışta yanınızda getirdiğiniz her türlü ilaç konusunda doktorunuz ve hemşirenizi bilgilendiriniz ve ilaçları kendilerine teslim ediniz. Güvenliğiniz açısından kullandığınız ilaçlarınızın doktor ve eczane tarafından onaylanması gerekmektedir.
Bu ilaçlar;
Reçeteli ve reçetesiz ilaçlar ( Aspirin veya öksürük şurupları gibi)
Vitaminler ve bitkisel ürünleri kapsamaktadır.
Bildiğiniz bir alerjik reaksiyonunuz (gıda ve / veya ilaç) var ise, doktorunuza veya hemşirenize mutlaka bildiriniz. Hangi ilaçları neden aldığınızı bilmeniz çok önemlidir bu sebeple lütfen hastanemizde misafir olduğunuz süre boyunca kullandığınız ilaçları takip ediniz. Hemşirelerimizin size herhangi bir ilaç vermeden önce mutlaka üzerinde bilgilerinizin yazılı olduğu kimlik bilekliğinizi kontrol ettiklerinden emin olunuz.
Hastanemize geldiğinizde sizi, Hasta Kabul karşılayacak ve tüm kimlik bilgileriniz ile randevunuzu kontrol edecektir. Yatış işlemleri sırasında; size adınız, hastane numaranız ve doğum tarihinizin yazılı olduğu bir kimlik bilekliği takılacaktır.
Hemşireniz tüm takip ve tedavi sürecinde kimlik bilekliğinizi kontrol ederek kimliğinizi doğrulayacaktır. Bu nedenle lütfen bu bilekliği hastaneye girişinizden taburculuğunuza kadar kolunuzdan çıkarmayınız.
Etik ilkelerden asla ödün vermeden seçkin kadrosu ile bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip eden; hasta, hasta yakını ve çalışan memnuniyeti odaklı, uluslararası kalite standartlarında hizmet anlayışı ile sektörde öncü uygulamalarla fark yaratarak sağlıkta dünya markası olmak.
Mükemmeliyet odaklı ve güvenilir sağlıklı yaşam ortağı olmak
Ulusal ve uluslar arası standartları esas alarak; bu doğrultudaki yönetsel destekle, hasta ve çalışan memnuniyeti odaklı, ölçme ve iyileştirme mekanizmalarını kullanarak sürekli eğitimle gelişmeyi destekleyen yüksek kaliteli hizmet sunmak ve çalışanlar tarafından benimsenmesini sağlamak üzere kurulmuştur.
HEDEF-1: Hastanemizde sunulan her türlü sağlık hizmetinin, hasta memnuniyetini sağlayacak şekilde verilmesini sağlamak.
HEDEF-2: Hastanemizde fiziki alan yetersizliği olan hizmet birimlerinin yapılacak düzenlemelerle uygun alanlara taşınmasını sağlamak.
HEDEF-3: Hastanemizdeki hasta bekleme alanlarının hastaların ihtiyacını karşılayacak şekilde yeniden belirlenmesi ve oturma gruplarının bu alanlara konulmasını sağlamak.
HEDEF-4:Hastanemizde toplam kalite çalışmalarına yönelik yeni bir departman kurmak.
HEDEF-5: Hastane çalışanlarımıza yönelik sağlık hizmetleri ihtiyaçlarını karşılamak üzere uygun birimler oluşturmak.
HEDEF-6:Hastane bilgisayar otomasyon sistemini güçlendirmek.
HEDEF-7: Hastanenin elektrik tüketiminde tasarruf sağlamak.
HEDEF-8:Hastanemiz binasında gerekli görülen tamirat ve tadilatları yapmak.
HEDEF-9:Hastanenin teknik alt yapısına yönelik cihaz ve donanım eksikliklerini gidermek.
HEDEF-10:Hastanenin görsel alanlarını modernize etmek.
HEDEF-11:İhtiyaçlar doğrultusunda hastanede çalışacak idari ve sağlık personel sayısını
artırmak.
HEDEF-12: Hastane çalışanlarına yönelik kişisel gelişim eğitimleri vermek.
HEDEF-13: Hastane çalışanlarına yönelik hizmet içi eğitim faaliyetleri düzenleme
Hasta kabul bölümündeki yatış işlemleriniz tamamlandıktan sonra odanız ile ilgili tanıtım kat sekreteri /ve hemşireniz tarafından yapılarak odanıza yerleştirileceksiniz.
Odalarınızda enfeksiyon kontrolü ve güvenliğiniz açısından yiyecek bulundurmamanızı rica ediyoruz. Odalardaki minibarlarda acil ihtiyaçlarınız için su, meyve suyu ve krakerden oluşan ikramlarımız bulunmaktadır. Eğer özel bir diyetiniz yoksa gece 24.00 e kadar hizmet veren kafeteryamızdan da odanıza sipariş verebilirsiniz.
Bizim için güvenliğiniz, sağlığınız kadar önemlidir. Kendi tedavi planınızı bilmeniz ve tedavinize katılmanız, daha hızlı ve güvenli olarak hastanemizden ayrılmanızı sağlayacaktır. Sizinle ilgilenen tıbbi ve idari ekibi tanıyabilmeniz amacıyla tüm hastane personelimiz üzerinde isim, resim, bölüm ve görevlerinin yazılı olduğu hastane kimlik kartları taşımaktadır. Hastane kimlik kartı olmayan bir kişinin sizinle ilgilenmesi durumunda lütfen güvenliğe bilgi veriniz.
Ordanızda size özel bir telefon bulunmaktadır. Dışarıya yapacağınız telefon görüşmeleriniz için “ 9 ” dan hat almanız yeterli olacaktır.
Dışarıdan size ulaşmak isteyenler, bu numarayı arayarak sizinle direkt görüşebilirler. Odanıza ait telefon numarası telefonunuzun üzerinde yazılı olarak bulunmaktadır. Santrale ulaşmak için “0“ tuşlayınız.
Televizyonunuzun kullanımı ile ilgili kat sekreterinden yardım alabilirsiniz. Diğer hastaların sağlığı ve huzuru açısından televizyonunuzun sesini; rahatsızlık vermeyecek seviyede tutmaya özen göstermenizi rica ederiz.
Hastanenin bölümleri ve çeşitli hastalıkların tedavileri konusunda bilgi alabileceğiniz kapalı devre yayınları Kanal 1 ve Kanal 2’de izleyebilirsiniz.
Polikliniklerimizde ve acilde engelli ve yaşlı hastalar için oturma alanları ayrılmıştır.
Poliklinik hasta kabul bankolarında engelli ve yaşlı hastaların hizmet alma önceliği olduğu belirtilmiştir. Öncelikli kayıt yaptırmaları ve öncelikli muayene olmalarını ağlamak amaçlanmıştır.
Poliklinikte ve acilde birer tuvalet engelli kişilerin kullanıma yönelik düzenlenmiştir.
Asansörlerimizde görme engellilerin okuyabileceği numaralandırma mevcuttur.
Ayrıca hasta karşılama ve yönlendirme elemanları, engelli ve yaşlı hastalara eşlik ederek hizmet almalarını kolaylaştırmaktadır.
Otoparkta engelli kişilere ayrılmış park alanları mevcuttur. Kliniklerde birer oda ortopedik özürlü hastaların daha rahat edebileceği şekilde düzenlenmiştir.
Amacımız odanızı tanımanızı, yerleşmenizi ve en kısa sürede rahat etmenizi sağlamaktır. Hastanemize geldiğiniz gün, hasta yatış danışmanımız tarafından karşılanacaksınız. Hastanemize gelirken yanınızda;
Ayrıca;
Aşağıdakiler hastane tarafından size sunulmakla beraber, arzu ederseniz kendiniz de yanınızda getirebilirsiniz.
5.1. Hasta Ziyareti:
5.1.1. Hastanemizde Hasta ziyaret saatleri (Yoğun Bakım Ünitesi hariç) her gün 09:00-24:00 arasındadır. Diğer saatlerde ziyaret yasaktır. Olağanüstü durumlarda nöbetçi hemşire ile telefon bağlantısı kurularak ziyaretçinin hastası ile ilgili bilgi alınması sağlanır.
5.1.2. Hastalara dışarıdan canlı çiçek, yiyecek ve içecek getirmeleri yasaktır. Gerekli hallerde ilgili hekim veya sorumlu hemşiresi ile görüşülerek izin verilebilir.
5.1.3. Hastaya aynı anda mümkün olan en az sayıda ziyaretçi kabul edilmesi, hastanemizin temizliği ve hijyeni açısından bir gerekliliktir.
5.1.4. Hasta ziyaretleri esnasında hasta yataklarına oturulmamalı ve yüksek sesle konuşulmamalıdır.
5.1.5. Çocuk, doğumhane gibi birimlerimize ilgili hekim izin vermedikçe kesinlikle ziyaretçi kabul edilmez.
5.1.6. Yoğun bakım ünitesinde hasta ziyaretleri (saat:11.00-12:00), ziyaretçi sayısı hastanın birinci derece yakınları olmak üzere en fazla 2 ziyaretçi kabul edilir.
5.1.7. Yoğun bakım ünitesinde hasta ziyaretçileri uymaları gereken kurallar konusunda bilgilendirilerek enfeksiyon kontrol önlemleri alındıktan (maske ve bone takır, önlük giydirilir) ve yeterli el hijyeni sağlandıktan sonra içeri alınır.
5.1.8 Ziyaret esnasında cep telefonunuzu kapalı tutunuz.
5.2. Hasta Refakati:
5.2.1. Refakatçiler ilgili birimin doktorlarının direktifleri doğrultusunda hastalarına bakmakla ve kurum disiplinine uymakla yükümlüdürler.
5.2.2. Bir hastanın yanında yalnızca bir kişi refakatçi olarak kalabilir. Bazı özel durumlarda refakatçi sayısı ilgili hekim ve üst yönetimin direktifleri doğrultusunda arttırılabilir.
5.2.3. Bulaşıcı ve salgın hastalık taşıyan kişilerin ziyaret ve refakatine izin verilmez.
5.2.4. Refakatçi ve ziyaretçilerin hastane dâhilinde sigara içmelerine ve alkollü içecekler kullanmalarına izin verilmez.
5.2.5. Hastaların ve hasta refakatçilerinin değerli eşyalarını hastaneye getirmemeleri gerekmektedir.
5.2.6. Hastane yönetmelik ve hükümlerine uymayan, binaya, cihazlara, eşyalara kasti zarar veren, yapılan uyarıları dikkate almayan, diğer hastaların şikâyet ve rahatsızlığına sebep olan hastalar (hayati zorunluluk hariç) ve hasta yakınları uzman doktor ve baştabip onayı ile güvenlik görevlileri eşliğinde kurumdan çıkarılabilirler.
5.3Hasta/hasta yakınları hastanın genel durumu ve tedavi süreci hakkında hekimi tarafından bilgilendirilir.
5.4. Öneri -Şikâyet gibi durumlarda öneri kutuları kullanılarak, Hasta Hakları Birimine başvurularak gerekli bildirim yapılabilir.
5.5. Hasta, hasta yakını ve çalışanların dini inançlarını yerine getirebilmelerine yönelik zemin katta mescit bulunmaktadır.